Почивка в Италия - Венеция - Лидо ди Йезоло със самолет, 2018

почивка във венеция, самолет почивка във венеция, самолет

Лидо ди Йезоло, Венеция, Падуа и Верона (по желание), Флоренция (по желание), Равена и Сан Марино (по желание)

Самолетна програма 5 дни/ 4 нощувки с включени летищни такси


дати и цени 2018

18.06.2018

22.06.2018

935 лв.

25.06.2018

29.06.2018

935 лв.

03.09.2018

07.09.2018

935 лв.

10.09.2018

14.09.2018

935 лв.Цената включва:

4 нощувки в хотел 3* в Лидо ди Йезоло;4 закуски в ресторанта на хотела; 4 вечери в ресторанта на хотела;

Самолетен билет София – Венеция - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;

Трансфер летище – хотел – летище;

Туристическа програма във Венеция; Екскурзовод на български език;

Транспорт с комфортен автобус.Цената не включва:

По желание екскурзия до Верона и Падуа - 25 евро при минимум 25 души (плаща се на място)

По желание екскурзия до Флоренция с местен екскурзовод – 35 евро при минимум 25 души (плаща се на място)

По желание екскурзия до Равена и Сан Марино - 30 евро при минимум 25 души (плаща се на място)

Входни такси за посещаваните туристически обекти;

Ползване на обществен транспорт във Флоренция – 5,20 евро (плаща се на място);

По желание застраховка "Отмяна на пътуване".

Настаняване в единична стая – 60 евро / 117 лв.;

Медицинска застраховка за 5 дни с покритие 5000 евро - 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 12 лв;


Полетно разписание:


Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

RYAN AIR

София - Венеция

11:15

12:15

Летище София

RYAN AIR

Венеция - София

12:40

15:35

Летише Тревизо


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА


1 ден / София - Лидо ди Йезоло - Венеция  (по желание)

Полет София - Венеция -

Обиколка на Венеция -градът на любовта. Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Венеция ще ви омагьоса със своето очарование и отново ще искате да се върнете тук. Туристическа програма във Венеция : площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време.

Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Вечеря. Нощувка.


2 ден/ Лидо ди Йезоло – Падуа - Верона (по желание)

Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Падуа и Верона.

Отпътуване за Падуа, който се намира се на 40км от Венеция, разположен на река Бакилионе. Падуа е много живописен град – с гъста мрежа от аркадни улички и много и разнообразни мостове, пресичащи различни разклонения на р.Бакилионе. Разглеждане на централната градска част: площада “Прато делла Вале” с уникални скулптурни композиции; катедралата “Св.Антоний”- покровител на града и базилика „Санта Джустина”, където се намира и саркофага на евангелиста Лука.

Отпътуване за град Верона, съхранил любовта на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка в старата част на града: площад ”Бра” - най-големият площад на Верона; Арена ди Верона – третият по големина амфитеатър в Италия; Фонтана “Мадона Верона” - символ на на града; ренесансовия площад „Ербе“, къде са разположени римският форум и беседката „Берлина“ с позорният стълб на който през 16 в. са завързвали осъдените и са ги замеряли с изгнили плодове; къщата на Жулиета с дворчето и терасата, под която Ромео е разкрил любовта си и бронзова статуя на Шекспировата героиня. Ще може да напишете на листче вашето име и името на любимия човек и да го закачите на стената на къщата; Площад „Синьория“ - аристократичният площад на Верона, в центъра на който се издига скулптура на Данте Алигиери. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден / Лидо ди Йезоло - Флоренция (по желание)

Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Флоренция.

Флоренция – пищният град, е име дадено от римляните на това селище, основано през I век сл. Хр. по бреговете на река Арно, в подножието на Фиезоле, етруско селище, останките на което се виждат на хълма над града. Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII век и достига върха си през XV в. под управлението на фамилията Медичи, които ръководят града до края на XVIII в. Накъдето и да се обърнете във Флоренция, ще видите необикновени творби на изкуството и архитектурата, които привличат над осем милиона туристи годишно. Във Флоренция се ражда Ренесансът в Италия. Флорентинци създават ренесансовия и неокласическия стил в архитектурата, които изцяло променят облика на Париж, Лондон и Рим. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз): моста „Сан Николо“ - старият мост на на река Арно; най-важните църкви на Флоренция - „Санта Кроче”и „Санта Мария дел Фиоре“ - Катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията „Сан Джовани“; Площада на Синьорията, Палацо Векио – старият дворец и Галерия „Уфици“. Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още „Капелла ди Медичи“ или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града.

Вечеря. Нощувка.

4 ден / Лидо ди Йезоло – Равена – Сан Марино (по желание)

Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Равена и Сан Марино. Равена се гордее с дълга история. Според данните, територията първоначално е била населявана от умбрите, а по-късно, през II век, е колонизирана от римляните. Градът е известен като последна столица на Римската Империя.Равена радва своите посетители с голямо разнообразие на исторически, културни и религиозни сгради, осем от които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на Равена: мавзолея на Гала Плацидия, църквата Сан Витале, баптистерия на епископ Неон, които приютяват най-ценните византийски мозайки в Италия - славата на Равена, мавзолея на Данте, църквата Сан Франческо. Продължаване за Сан Марино. Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг.

5 ден / Венеция - София

Закуска. Трансфер до летището. Полет Венеция – София.


odns


Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти Почивка във Венеция - Лидо ди Йезоло със самолет:

Катедралата във Флоренция – 2 евро (плаща се на място)

*Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.


Условия и срокове за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена; Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 15 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на змаинаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

лична карта или паспорт

За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Върху цените не се начислява ДДС. Цените които са обявени в евро , са платими в лева по курса на БНБ.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес  на управление София,  бул.Христофор  Колумб  43, номерът на застрахователната полица е №03700100001999

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на медицинска застраховка, ако желаете такава към вашия пакет . Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата.

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата. Допълнителна информация може да бъде открита на страницата с Общите ни условия


* информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. 

* актуална и подробна информация за пътуване може да получите  от служителите по телефон, на e-mail  или директно  в офиса на Тур Оператора