Италия обиколен тур - 10дни- Загреб, Венеция, Флоренция, Пиза, Рим Асизи, Римини, Сан Марино, Любляна

Загреб, Венеция, Флоренция, Пиза, Рим, Ватикана, Неапол (по желание), Асизи, Римини, Сан Марино, Любляна


                                                                                    автобусна програма 10 дни / 9 нощувки


Дата на тръгване

Цена

13.04 - 22.04.2017

935 лв.

27.04 - 06.05.2017

935 лв.

 18.05 - 27.05.2017

935 лв.

15.06 - 24.06.2017

935 лв.

31.08 ­- 09.09.2017

935 лв.

21.09 - 30.09.2017

935 лв.

19.10 - 28.10.2017

935 лв.

16.11 - 25.11.2017

935 лв.


Цената включва:

9 нощувки в хотел 3*: по 1 в Загреб; 1 в Лидо ди Йезоло; 2 в Монтекатини Терме; 3 в Рим или в района на Рим / Остия; 1 в района на Римини/ Ричоне и Любляна;

9 закуски в ресторантите на хотелите;

Туристическа програма в следните градове: Загреб, Венеция, Флоренция, Пиза, Рим, Ватикана, Асизи, Римини, Сан Марино, Любляна;

Местен екскурзовод във Флоренция; Екскурзовод на български език; 
Транспорт с комфортен автобус.

/Маршрут: 4200 км /

                                                                                            ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА 


1 ДЕН / София – Загреб

Отпътуване от София за Загреб в 08:00 ч. от Национален стадион „Васил Левски“ и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.


2 ДЕН / Загреб – Венеция

Закуска. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президнтството. Отпътуване за Венеция. Настаняване в хотел в района на Венеция – в красиви ят морски град Лидо ди Йеозоло.


3 ДЕН / Венеция – Флоренция

Закуска. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Отпътуване за Флоренция. Настаняване в хотел в района на Флоренция – в известния италиански СПА курорт Монтекатини Терме. Нощувка.


4 ДЕН / Венеция – Флоренция – Пиза

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз): моста „Сан Николо“ - старият мост на на река Арно; най-важните църкви на Флоренция - „Санта Кроче”и „Санта Мария дел Фиоре“ - Катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията „Сан Джовани“; Площада на Синьорията, Палацо Векио – старият дворец и Галерия „Уфици“ (25 евро). Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още „Капелла ди Медичи“ или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града. Следва посещение на Пиза и разглеждане на „Площада на чудесата“, Катедралата (2 евро), Наклонената кула (18 евро), която се е утвърдила като една от най-любопитните атракции в Италия. Връщане в хотела. Нощувка в Монтекатини Терме.


5 ДЕН / Флоренция – Рим

Закуска. Сутринта отпътуване за Рим. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Туристическа програма в Рим – пешеходна обиколка на града: църквата „Санта Мария Маджоре“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе“ (6 евро), Колизеума (12евро), Арката на император Константин Велики, Римският форум, Императорските форуми, Пиаца „Венеция“ с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Фонтана Треви, където хвърляме монета, за да се завърнем отново в Рим. Настаняване в хотел в Рим/ околностите на Рим - Остия. Нощувка.


6 ДЕН / Рим – Ватикана

Закуска. уристическа програма в Рим, посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Посещение Ватиканските музеи (35 евро) – едни от най-красивите и забележителни паметници на църковното влияние! Тук ще имате възможността на разгледате безценните колекции на папите, „Сикстинската капела“, „Стаите на Рафаело“...

Самият папски център е нарекъл Ватикана мястото за “намесника на Христос на земята”- папата и неговите кардинали. Следобед посещение на Площад Навона – един от най-красивите римски площади, който е построен върху древноримска писта за надбягване с колесници и по тази причина все още е известен и като „Стадионът на Домициан“. Тук се намират „Фонтанът на четирите реки“, „Фонтанът на Нептун“ и „Фонтанът на Мавъра“, а в непосредствена близост е разположена и най-голямата архитектурна и културна забележителност на Рим – Римският Пантеон – един от многото исторически символи на града! Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.


7 ДЕН / Рим – екскурзия до Неапол (по желание)

Закуска. Свободно време в Рим или по желание екскурзия до Неапол.Панорамна обиколка на Неапол, която включва: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър „Сан Карло“, Галерията „Умберто I”, Анжуинската крепост, Кралският дворец. Свободно време за разходка и възможност да опитате прочутата традиционна неаполитанска пица за обяд. Връщане в хотела. Нощувка в Рим/ околностите на Рим - Остия.


8 ДЕН / Рим – Асизи – Римини

Закуска. Отпътуване за Асизи – един от светите градове. Туристическа програма в Асизи: мистичният град на Св. Франциск, все още ограден със старинни стени. Посещение на папската базилика „Св.Франциск“ с шедьоврите на великия Джото от ранния Ренесанс, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена – Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“. Отпътуване за Римини. Настаняване в хотел в района на Римини/ Ричоне. Нощувка.


9 ДЕН / Римини – Сан Марино - Любляна

Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Посещение на Сан Марино – средновековният оазис на Европа. Обиколка на града: Palazzo Publico, Статуята на Свободата, катедралата „Сан Марино“. Възможност за разходка по крепостните стени и Кулите – символи на града „Гуаята“ и „Честа“, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като по хубаво време погледът ви стига чак до далматинския бряг. Отпътуване за Любляна. Вечерна разходка в Любляна. Посещение на Старото кметство, Тримостието, река Любляна и Францисканския манастир. Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ДЕН / Любляна – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


За дати 13.04.2017 и 27.04.2017 е осигурено тръгване от :

Варна в 23:30 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – доплащане 60 лв;

Бургас в 01:30 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 50 лв;

Сливен в 03:00 ч.от бул.”Хаджи Димитър” – бензиностанция „ЕКО” до магазин „БИЛЛА”– доплащане 45 лв;

Стара Загора в 04:00 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 40 лв;

Пловдив в 05:00 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 30 лв.;

*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.

*При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер.

Тръгване от

08:00 от стадион "Васил Левски"


Цената не включва:

Доплащане за единична стая в хотел в околностите на Рим – 135 евро / 264 лв.;

Доплащане за настаняване в хотел в Рим – 30 евро/ 59 лв.;

Доплащане за единична стая в хотел в Рим – 150 евро/ 293 лв.;

Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 10 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 12 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 18 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 25 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 37 лв;

Сити такси: 18 евро;

Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);

По желание екскурзия до Неапол при минимум 25 души – 35 евро (заплаща се на място);

Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;

Входни такси за посещаваните туристически обекти;

По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.Допълнителна информация:

Информация за туристическите обекти:
Катедралата във Флоренция – 2 евро (заплаща се на място);

Наклонената кула в Пиза – 18 евро (заплаща се на място);
Базиликата „Сан Клементе“ - 6 евро (заплаща се на място);
Колизеума – 12 евро (заплаща се на място);
Галерия „Уфици“ – 25 евро (заплаща се предварително в офиса/необходима е предварителна резервация);
Посещение на Ватиканските музеи – 35 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;
Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 27 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;
Разходка с гондола по Канале Гранде – 20 евро (заплаща се на място);
Посещението на Ватиканските музеи отнема около 3 часа;
Придвижването от Монтекатини Терме до ж.п. гара Прато се извършва с автобус. От там придвижването до Флоренция се осъществява с влак. Продължителността на пътуването е около 20-25 минути.

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Необходими документи:

•      Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

•      За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.


odns

* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмите

* минимален брой участници: 40 /Срок за уведомление за минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.


Условия и срокове за записване:

Капаро при записване: 50% по промо оферта и 30% по регулярна цена от общата стойност на пътуването; Доплащане до 10 /десет/ работни дни преди датата на заминаване! Плащането може да се извърши в брой, или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС. Цените които са обявени в евро , са платими в лева по курса на БНБ.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес  на управление София,  бул.Христофор  Колумб  43, номерът на застрахователната полица е №03700100001999

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на медицинска застраховка, ако желаете такава към вашия пакет . Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата.

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата. Допълнителна информация във връзка с офертата, може да бъде открита на страницата с Общите ни условия


>>>Общи условия <<<<<


* информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. 

* актуална и подробна информация за пътуване може да получите  от служителите по телефон, на e-mail  или директно  в офиса на Тур Оператора