Почивка в Италия - Венеция - Лидо ди Йезоло със самолет 2017

                Лидо ди Йезоло, Венеция, Падуа и Верона (по желание), Флоренция (по желание), Равена и Сан Марино (по желание)


Самолетна програма 5 дни/ 4 нощувки с включени летищни такси


дати 2017

цени

12.06 - 16.06.2017

841 лв.

19.06- 23.06.2017

841 лв.

26.06-30.06.2017

841 лв.

03.07- 07.07.2017

900 лв.

10.07-14.07.2017

900 лв.

17.07-21.07.2017

900 лв.

28.08­-01.09.2017

900 лв.

04.09- 08.09.2017

841 лв.

11.09-15.09.2017

841 лв.

18.09- 22.09.2017

841 лв.


полетно разписание RYAN AIR

София-Венеция Излита  11:15-София Каца 12:15–Венеция Летище Тревизо Венеция

Венеция-София Излита   12:40-Венеция Каца 15:35-София Летище София

Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

 

Цената включва:

4 нощувки в хотел 3* в Лидо ди Йезоло;

4 закуски в ресторанта на хотела;

4 вечери в ресторанта на хотела;

Самолетен билет София – Венеция - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;

Трансфер летище – хотел – летище;

Туристическа програма във Венеция;

Екскурзовод на български език;

Транспорт с комфортен автобус.

Цената не включва:

Настаняване в единична стая – 65 евро / 127 лв.;

Медицинска застраховка към "Булстрад Живот" с покритие 5000 евро за 5 дни за лица на възраст до 65 г. – 6 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. - 9 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 12 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 18 лв;

По желание екскурзия до Верона и Падуа - 25 евро при минимум 25 души (плаща се на място)

По желание екскурзия до Флоренция с местен екскурзовод – 35 евро при минимум 25 души (плаща се на място)

По желание екскурзия до Равена и Сан Марино - 30 евро при минимум 25 души (плаща се на място)

Входни такси за посещаваните туристически обекти;

Ползване на обществен транспорт във Флоренция – 5,20 евро (плаща се на място);

По желание застраховка "Отмяна на пътуване".

 


 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

 

1-ви ден София - Лидо ди Йезоло - Венеция

Полет София - Венеция - градът на любовта. Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Венеция ще ви омагьоса със своето очарование и отново ще искате да се върнете тук. Туристическа програма във Венеция : площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време.

Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Вечеря. Нощувка.

 

2 –ри ден / Лидо ди Йезоло – Падуа - Верона

Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Падуа и Верона.

Отпътуване за Падуа, който се намира се на 40км от Венеция, разположен на река Бакилионе. Падуа е много живописен град – с гъста мрежа от аркадни улички и много и разнообразни мостове, пресичащи различни разклонения на р.Бакилионе. Разглеждане на централната градска част: площада “Прато делла Вале” с уникални скулптурни композиции; катедралата “Св.Антоний”- покровител на града и базилика „Санта Джустина”, където се намира и саркофага на евангелиста Лука.

Отпътуване за град Верона, съхранил любовта на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка в старата част на града: площад ”Бра” - най-големият площад на Верона; Арена ди Верона – третият по големина амфитеатър в Италия; Фонтана “Мадона Верона” - символ на на града; ренесансовия площад „Ербе“, къде са разположени римският форум и беседката „Берлина“ с позорният стълб на който през 16 в. са завързвали осъдените и са ги замеряли с изгнили плодове; къщата на Жулиета с дворчето и терасата, под която Ромео е разкрил любовта си и бронзова статуя на Шекспировата героиня. Ще може да напишете на листче вашето име и името на любимия човек и да го закачите на стената на къщата; Площад „Синьория“ - аристократичният площад на Верона, в центъра на който се издига скулптура на Данте Алигиери. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3 –ти ден/ Лидо ди Йезоло - Флоренция

Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Флоренция.

Флоренция – пищният град, е име дадено от римляните на това селище, основано през I век сл. Хр. по бреговете на река Арно, в подножието на Фиезоле, етруско селище, останките на което се виждат на хълма над града. Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII век и достига върха си през XV в. под управлението на фамилията Медичи, които ръководят града до края на XVIII в. Накъдето и да се обърнете във Флоренция, ще видите необикновени творби на изкуството и архитектурата, които привличат над осем милиона туристи годишно. Във Флоренция се ражда Ренесансът в Италия. Флорентинци създават ренесансовия и неокласическия стил в архитектурата, които изцяло променят облика на Париж, Лондон и Рим. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз): моста „Сан Николо“ - старият мост на на река Арно; най-важните църкви на Флоренция - „Санта Кроче”и „Санта Мария дел Фиоре“ - Катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията „Сан Джовани“; Площада на Синьорията, Палацо Векио – старият дворец и Галерия „Уфици“. Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още „Капелла ди Медичи“ или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града.

Вечеря. Нощувка.

 

4-ти ден / Лидо ди Йезоло – Равена – Сан Марино

Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Равена и Сан Марино. Равена се гордее с дълга история. Според данните, територията първоначално е била населявана от умбрите, а по-късно, през II век, е колонизирана от римляните. Градът е известен като последна столица на Римската Империя.Равена радва своите посетители с голямо разнообразие на исторически, културни и религиозни сгради, осем от които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на Равена: мавзолея на Гала Плацидия, църквата Сан Витале, баптистерия на епископ Неон, които приютяват най-ценните византийски мозайки в Италия - славата на Равена, мавзолея на Данте, църквата Сан Франческо. Продължаване за Сан Марино. Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг.

Вечеря. Нощувка.

 

5-ти ден / Венеция - София

Закуска. Трансфер до летището. Полет Венеция – София.

Лидо ди Йезоло, Венеция, Падуа и Верона (по желание), Флоренция (по желание), Равена и Сан Марино (по желание)Условия и срокове за записване:

Капаро при записване: 30% от общата стойност на пътуването; Доплащане до 10 /десет/ работни дни преди датата на заминаване! Плащането може да се извърши в брой, или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС. Цените които са обявени в евро , са платими в лева по курса на БНБ.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес  на управление София,  бул.Христофор  Колумб  43, номерът на застрахователната полица е №03700100001202

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на медицинска застраховка, ако желаете такава към вашия пакет . Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата.

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата. Допълнителна информация може да бъде открита на страницата с Общите ни условия


* информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ

* актуална и подробна информация за пътуване може да получите  от служителите по телефон или директно  в офиса на Тур Оператора