Гърция - обиколен тур - 6дни

Гърция  - обиколен тур

от 20.04  до  25.04.2017


Пловдив - София – Солун – Едеса- Паралия,Катерини -Атина – Нос Сунион * – Атина – Коринтският канал – Епидавър – Нафплио – Микена – Атина – Делфи– Каламбака – Метеора –Пазарджик-Чирпан


Цена – 479 лв – за записване и капаро до28.02.2017  /   495 лв за записване – след тази дата


Пакетната цена включва:
автобусен транспорт  с комфортен  автобус ,
2 нощувки   със закуски и вечери в хотел 3* / на Олимпийската Ривиера
3 нощувки със закуски в Атина   в хотел 3 * ,
посещенията ,описани по маршрута,
екскурзоводско обслужване на български език по време на пътуването.

                                                                                                  

                                                                                   Туристическа Програма 


1-ви ден нощен преход

Отпътуване от Пловдив – 00.50 ч.Пазарджик 01.30 ч , София - 02.30ч

Пристигане в Солун сутринта.Панорамна обиколка на града: Бялата кула, Крепостните стени, църквата “Св.Димитър”, Площад „Аристотелис”. Свободно време / Солунския пазар/ .
Следва Едеса – градът на водата , известен с уникалните водопади , свободно време. Потегляне за Паралия-Катерини.
Настаняване в хотела .Вечеря. Нощувка.


2-ри ден

Закуска . отпътуване за Делфи - мястото, където според древните гърци се намира центърът на света.Пристигане към 13 часа.Туристическа програма:Разглеждане на Светилището и Храма на Аполон, Съкровищницата на Атиняни, и посещение на Музея в Делфи, съхраняващ шедьоври на древногръцката скулптура с местен екскурзовод (минимум 2ч.)Потегляне за Атина. Настаняване в хотел към 20 часа.

Вечерна разходка в стария град Плака/ може да бъде преместена на следващия ден – при необходимост : площад "Омония" - един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад "Монастираки" - мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


3-ти ден Атина – Нос Сунион – Атина ~150 km

Закуска. Панорамна обиколка на Атина с екскурзовод (минимум 2 ? ч.): Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад "Синтагма". Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина – с възможност за самостоятелно посещение на Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея "Бенаки" - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история.

Туристическа програма по желание- допълнително заплащане – 25 лева, при минимум 30  плащащи-  екскурзия с местен екскурзовод до Храма на Посейдон (минимум 3  ч.), построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море.Вечерта по желание и предварителна заявка - гръцка вечер. Нощувка.


4 – ти ден Атина – Коринтският канал – Епидаврос – Нафплион – Микена~320 km

Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидаврос - известен с най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през 3 век пр. Хр., където и днес се провеждат представления; Нафплион - древен град с богата култура и традиции; Микена – най-известният град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история. Нощувка в Атина.


5-ти ден  Атина – Каламбака - Метеора

Закуска. 8.00 ч. - Потегляне за  местността Метеора - едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на  Големия метеор- от шестте действащи манастира,  разглеждане от вън на останалите 5. Посещение на работилница за икони "Потегляне Паралия . Настаняване. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден     Паралия-  София

Закуска. Свободно време в курорта до обяд .Отпътуване за България, пристигане вечертаПакетната цена не включва: входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма-

Делфи - 12 eu музей+ археолог. Обект ,Акропола- 20 евро , Сунион – 8 евро

Минимален брой за осъществяване на екскурзията 40 души

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на тръгване


* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмите

/ Mинимален брой участници: 40 /Срок за уведомление за минимален брой туристи  7дни преди началната дата.

* за осъществяване на допълнителните екскурзии се изисква мин.брой участници - от 25 до 30

* всички допълнителни екскурзии по желание се заявяват  и заплащат при записване


информация: От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела.

  • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
  • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
  • за 3*, 2*, 1* хотели - 2 евро /стая/ нощувка


Условия и срокове за записване:


Капаро при записване: 50% по промо оферта и 30% по регулярна цена от общата стойност на пътуването; Доплащане до 10 /десет/ работни дни преди датата на заминаване! Плащането може да се извърши в брой, или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС. Цените които са обявени в евро , са платими в лева по курса на БНБ.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес  на управление София,  бул.Христофор  Колумб  43, номерът на застрахователната полица е №03700100001445

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на медицинска застраховка, ако желаете такава към вашия пакет . Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата, или на страницата на застрахователя http://www.euroins.bg/trip-cancellation--718.html

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата. Допълнителна информация във връзка с офертата, може да бъде открита на страницата с Общите ни условия


>>>Общи условия <<<<<


* информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ

* актуална и подробна информация за пътуване може да получите  от служителите по телефон или директно  в офиса на Тур Оператора