Италия Тоскана Флоренция, Сиена, Кианти, Сан Джиминяно, Пиенца, Болоня, Опатия

                                                                          ЕКСКУРЗИЯ ТОСКАНА 


Загреб, Флоренция, Монтекатини Терме, Сиена, Кианти, Сан Джиминяно, Монтепулчано, Пиенца,Болоня,Хърватската ривиерадати 2017

 23.05.2017,    20.06.2017,   31.08.2017  19.09.2017,  22.09.2017,  10.10.2017 , 24.10.2017


цена 750лв

6 нощувки със закуски в хотел категория 3 и 4 звезди- 4 в Монтекатини Терме, по една в Загреб и Опатия

Цената включва:

6 вечери с традиционна местна кухня

Транспорт с лицензиран автобус(климатик, видеосистема, минибар)

Екскурзовод на български език

                                                          ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА 

 

1 Ден – София - Загреб

Тръгване от София за Загреб в 08:00ч от Националния стадион “Васил Левски”. Вечеря и нощувка в Загреб.


2 Ден – Загреб – Италия

Закуска. Кратка туристическа програма в Загреб – ще откриете историческия център и впечатляващата атмосфера на балканската столица, наричана „Малката Виена”. Отпътуване за Италия – в Италия може да се връщаш отново и отново и да я преоткриваш – зелените тоскански хълмове, маслинените горички и лозята, златистите плажове и топлото море, наред с древната история и Градовете на изкуството. Вечеря и нощувка в района на Флоренция/ в SPA курорта Монтекатини Терме.


3 Ден Флоренция

Закуска. Денят е посветен на Флоренция – туристическа обиколка на историческите забележителности, с която ще се срещнете с изкуството на Ренесанса – Санта Кроче, старата Францисканска църква, в която ще откриете фреските на Джотто и мемориалите на Микеланджело, Галилео Галилей и Росини. Катедралата Санта Мария дел Фиоре – символ на града с огромния купол на Брунелески. На площада на Катедралата ще видите и Камбанарията на Джотто и Баптистерия Сан Джовани с прочутите “Порти към рая”. Обиколката продължава с най-красивия площад – Пиаца дела Синьория, със Стария дворец и Понте Векио – старият мост на река Арно.

Свободно време за обяд в един уютните ресторанти във Флоренция с типично тосканско меню. Препоръчваме Ви предястие от богат избор от традиционни колбаси, сервирани с пъпещ; Паста със сметана и пресни гъби, Равиоли с прошуто. Опитайте и колбасите Finocchiona.

Следобед имате възможност да посетите някоя от известнтите картинни галериии - Галерия Уфици, Галерията на Академията или Палацо Пити – новият дворец на Медичите и Палацо Векио – старият дворец. Следобед връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


4 Ден Сиена - Сан Джиминяно

Закуска. Туристическа програма в Сиена – от Сиенската република, доминираща в Тоскана през късното Средновековие, са наследени изключителни исторически забележителности- посетете Сиенската Катедрала – една от най-красивите в Италия с мраморна фасада в романски стил и фрески на Джовани Пизано и къщата на Св.Катерина Сиенска,ще видите Пиаца дел Кампо и Палацо публико. Свободно време за обяд.

Посещение на Сан Джиминяно – градчето се слави със средновековните си кули, площада Пиаца делла Цистерна с кладенец от 13век, Палацо дел Пополо и Катедралата. В Сан Джиминяно е известно виното Vernaccia.

Вечерта непременно опитайте Вино Санто – сладко сухо вино, с което по традиция завършва всяко хранене в Тоскана. Обичйно Vino Santo се сервира с бишкоти ди Прато, които се топят в него.Вечеря и нощувка.


5 Ден Монтелпулчано - Пиенца

Закуска. Свободно време или еднодневна гастрономическа екскурзия до Монтелпулчано и Пиенца( 25 Е при минимум 20 желаещи туристи)

Монтепулчано е малко градче, разположено сред Тосканските хълмове, обградено с крепостни стени, зад които откривате оживени улици с многобройни ренесансови дворци и църкви. Но градчето е най-известно с производството на прочутите по цял свят Vino Nobile и Vino Brunello и считани за едни от най-добрите вина и с основание цената на бутилка Brunello достига до космически размери. Традиционно се поднася със „Спагети пичи”, чеснов сос и бричоле( тоскански хляб). Посещение на винарна и дегустация на местните вина.

Разходка в Пиенца – уникален Ренесансов град, често описван като “идеалният град” или “градът утопия”, известен не само със съхранения си облик, а и със сиренето Pecorino – традиционен продукт от този регион.

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


6 Ден Хърватската ривиера

Закуска. Отпътуване за Хърватската ривиера. Настаняване в хотел в Опатия. Свободно време. Вечеря и нощувка.


7 Ден Опатия - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 Цената включва:

6 нощувки със закуски в хотел категория 3 и 4 звезди- 4 в Монтекатини Терме, по една в Загреб и Опатия

6 вечери с традиционна местна кухня

Транспорт с лицензиран автобус(климатик, видеосистема, минибар)

Екскурзовод на български език


Цената не включва:

сити такса по 2 € на вечер за хотели 3* или 3 € на вечер за хотели 4* /съгласно наредбата на италианския туристически борд/

екскурзия до Монтелпулчано и Пиенца ( 25 Е при минимум 20 желаещи туристи)

медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евро на компания ЗАД "EURO INS "- 7лв на човек за целия престой на пътуване 

медицинска застраховка с покритие 5000 евро - до 65г. - 9лв, до 70г. - 14лв., до 75г. -16лв., до 80г. - 24лв.

По желание Застраховка „Отмяна на пътуване”

 

ПРОГРАМАТА ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ

Църквата Санта Кроче /5 €/, Катедралата, Баптистерият /5 €/, Кулата на Джото /6 €/, Площада на Синьорията, Палацо Векио /8 €/, покрития мост Понте Векио, Галерия Уфици /12 €/
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмите

* минимален брой участници: 40 /Срок за уведомление за минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

*  за осъществяване на допълнителните екскурзии се изисква мин.брой участници -  20

* всички допълнителни екскурзии по желание се заявяват  и заплащат при записване


Условия и срокове за записване:

Капаро при записване: 50% по промо оферта и 30% по регулярна цена от общата стойност на пътуването; Доплащане до 10 /десет/ работни дни преди датата на заминаване! Плащането може да се извърши в брой, или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС. Цените които са обявени в евро , са платими в лева по курса на БНБ.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес  на управление София,  бул.Христофор  Колумб  43, номерът на застрахователната полица е №03700100001202

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на медицинска застраховка, ако желаете такава към вашия пакет . Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата.

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата. Допълнителна информация във връзка с офертата, може да бъде открита на страницата с Общите ни условия


>>>Общи условия <<<<<